目前日期文章:200605 (8)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要
  • 這是一篇加密文章,請輸入密碼
  • 密碼提示:eatsleeptravel
  • 請輸入密碼:
  • 這是一篇加密文章,請輸入密碼
  • 密碼提示:eatsleeptravel
  • 請輸入密碼:
究竟乜野事, 香港人咁鍾意排隊ge?!

中行招股就話為錢啫, 濕地公園都有五千人排隊?!

joeyee 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(15) 人氣()

早晚都要帶gooddog落街散步, 遇著下雨天就比較麻煩, gooddog很醒目, 他會在有蓋的地方跑, 而且很爽快地方便完畢, 好天時頼著不願走的事情不會出現, 只要叫一聲就乖乖地回來. 我相信他明白下雨天是要早點回家的.

返屋企

joeyee 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(16) 人氣()

以前講過joe仔係我家的一條龍, 佢癲起上黎真係吾係人咁品!

前幾日買完餸返來
, 係廚房煲湯呀, 整餸呀咁, 突然諗起吾記得比早飯joe仔食, 於是行出廳諗住攞佢個砵, 點知見倒我件恤衫係地下, 隔離仲有隻傻狗坐左係度, 我已經心知不妙, 拿拿淋檢查下件衫, 吾見左粒鈕, 係地下搵又搵吾倒, 再睇下, 總共吾見左3粒鈕, 屍骸都無, 吾係呀, joe, 你當糖食呀?! 以前佢只會咬爛d鈕來玩, 今次竟然…… 

joeyee 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(11) 人氣()

5月了, 己經踏入夏天, 又是轉換護膚品的時候.

我用過的品牌有
:

Fancl, Glycel , H2O, IPSA, Laneige, Max Factor, Origins, Shiseido, Suisse, Yues, 最喜歡Origins, 滿載生果和花草氣味的產品令人很舒服, 但我對其白茶精華敏感, 所以停用了. 其次是Laneige的士多啤利面膜, 雖其滋潤度不及Fancl的乳酪面膜, 但價錢相差一大截, 再加上士多啤利味是我的至愛, 所以至今我仍有使用.

joeyee 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(37) 人氣()

在我未決定收養Good Dog Joe以前, 他在兩老家住了一段短日子, 早晚由老媽帶他去街散步.

有一回老媽告訴我一個小故事
:

那隻狗和他的主人很像呢!” 不知天高地厚的小女孩大大聲的說,

沒禮貌!” 在旁一面向老媽賠過不是, 一面拖著小女孩的父親說.

我望著老媽圓圓的臉蛋, 扁扁的鼻子和黑黑的皮膚, 心裡不禁說句: “真的有點像呢!” 

joeyee 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(12) 人氣()

送給Vv,  踏入第六個年頭, 祝你們歡樂愉快!


joeyee 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(4) 人氣()